Nuoren vihaisen miehen mietteitä

1940-luvun asenneilmapiiri arjessamme

Erinäisissä valtioissa on ollut (ja joissain on yhä) tapana pakkosterilisoida erinäisiä vähemmistöjä, joiden ei ole joko haluttu levittävän geenisaastaansa tulevien sukupolvien keskuuteen tai joiden seksuaalisuutta on haluttu hillitä muista syistä. Nykyään ollaan enimmäkseen yhtä mieltä siitä, että tällainen käytäntö on barbaarinen ja paheksuttava (seksuaalirikollisten kemiallisesta kastraatiosta toki keskustellaan kiihkeästi, mutta se on vähän eri asia). Vai ollaanko?

Suomessa ei pakkosterilisoida vammaisia, homoja eikä perinnöllisiä sairauksia kantavia. Lakiin on kuitenkin kirjattu pykälä transsukupuolisten pakkosterilisaatiosta.

Tässä vaiheessa useimpien järkevien ihmisten reaktio on: "Mitä vittua!?!!?!"

Kuulitte oikein. "Laki transseksuaalin sukupuolen vahvistamisesta" määrää, että saadakseen kohdesukupuolensa lainvoimaisesti vahvistettua transsukupuolinen henkilö "esittää lääketieteellisen selvityksen siitä, että hän pysyvästi kokee kuuluvansa vastakkaiseen sukupuoleen ja että hän elää tämän mukaisessa sukupuoliroolissa sekä siitä, että hänet on steriloitu tai että hän muusta syystä on lisääntymiskyvytön". 


Ainoa selitys tälle käsittämättömälle vaatimukselle on, että olisi byrokraattisesti ikävää, jos mies synnyttäisi lapsen tai nainen tulisi tunnustetuksi isäksi. MITÄÄN muita perusteita ei ole, eikä voi olla.  


Hei tyypit, tää on oikeesti ihmisoikeusloukkaus, ja on ihan naurettavaa, että tän tyyppinen pykälä säilytetään muuten suhteellisen asiallisessa laissa, joka takaa ihmisille oikeudet omaan sukupuoleensa. Tehtäiskö tälle jotain?


Loppukaneetti: Joo, oon itse transu. Oma lehmä ei kuitenkaan ole ojassa - mä olen ihan iloinen päästessäni eroon lisääntymiskyvystäni, kun ei tuo biologinen lastenhankinta sovi pirtaani. Se, että asia on mun kohdallani ok, ei kuitenkaan tee siitä hyvää ja kaunista kaikkien kohdalla, ideologisesta tasosta puhumattakaan. On täysin käsittämätöntä ja sietämätöntä, että vielä 2010-luvulla Eurooppalaisena sivistysvaltiona itseään pitävässä maassa vaaditaan ihmisiä luopumaan lisääntymiskyvystään VITTU BYROKRAATTISISTA SYISTÄ. Miettikääpä vähän!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Matti Haapala

Minua pelottaa pelkästään idea lisääntymiskykyisestä transseksuaalista. Kyllä siinä olisi kätilöllä kirkumista lapsen syntyessä.

Paavo Karppinen

Olen joskus miettinyt tätä samaa juttua, enkä ole oikein hoksannut, että mistä on kyse. Veikkaisin, että sukupuolenvaihdokseen liittyvä hormonihoito on niin voimakasta, että se on epäedullista lisääntymistä ajatellen?
Ja tulipa myös mieleeni, että transsukupuolinen henkilö voi säilöä siittiöitä/munasoluja ennen sterilisaatiota joten hänet voidaan kyllä todeta isäksi/äidiksi myös sukupuolenvaihdoksen jälkeen :D

Käyttäjän sadek kuva
Sade Kondelin

No siis hormonihoito aiheuttaa ei-pysyvän steriiliyden, joten se pitää joka tapauksessa lopettaa raskauden ajaksi.

Ja ainakaan Väestöliitto ei ota transsukupuolisten sukusoluja säilytykseen nimenomaan steriiliysvaatimukseen liittyen.

Poistettu Poistettu

En tiennyt tästäkään, hyvä kun toit asian esille. Ajaako joku asiaa jotenkin eteenpäin tai pyytääkö edes selvitystä miksi näin on?

Käyttäjän AssiCalma kuva
Asko Mylläri

Kerran Pariisissa istuimme työkaverien kanssa ja transuparvi lehahti siihen vokottelemaan. No ei tullut kauppoja, mutta aloimme pohtia heidän elonsa mahdollista haikeutta ja minä sitten muilta kysyin, että onko kellään ajatusta mikä tekee transistorista ehkä paramman, kuin me heterot , Kuten huomaatte olen kovin avoin ajatuksille, Pienenpohtimisen ja parin viskin jälkeen yksi tokaisi, että kiistaton etu meihin nähden on se, että jos ei itte saa niin voi antaa kaverille.

Käyttäjän sadek kuva
Sade Kondelin

Miks transihminen ois parempi kuin muut? Miks pitäis?

Moni transihminen on hetero, pösilö. Kyseessä ei ole seksuaalinen suuntautuminen.

Käyttäjän AssiCalma kuva
Asko Mylläri

Jotkut ihmisryhmät luokittavat itsensä kuka paremmiksi kuka huonommiksi. Tuossahan pohdittin ja joku keksi ainakin tuon mainitun edun muuta en tiennyt ennenkuin kerroit, että moni transu onkin ei vain hetero vaan myös pösilö. Kiitos lisävalaisustasi

Käyttäjän sadek kuva
Sade Kondelin

No suurin osa ihmisistä on pösilöitä, en tiedä miks transut ois mikään poikkeus tästä :3

Toimituksen poiminnat