Nuoren vihaisen miehen mietteitä

Suvaitsematon suvaitsevaisuus

Homma-foorumin ja kaiken maailman fascistipöllöjen retoriikassa on yleistynyt kaikkien pikkunatsien suosikkiargumentti, jonka mukaan "suvaitsevaisto"(1) onkin todellisuudessa "suvaitsematonta"(2), koska ei "suvaitse"(3) "suvaitsemattomuutta"(4). Sinänsähän tässä ei ole mitään huomionarvoista, koska kukaan järkevä ihminen ei kehitä hernettä nenään siitä, mitä fascistimarginaali kulloinkin keksii viljellä nokkelana sutkauksena. Ongelmaksi tämä kuitenkin muodostuu silloin, kun alitajuisesti siihen fiksujen laariin luokitellut ihmisetkin mölähtävät siitä, kuinka he kyllä suvaitsevat minun näkemykseni, miksen minä sitten fascistien. Avataan tässä nyt vähän sitä, mitä tämä suvaitsevaisuushelinä todellisuudessa pitää sisällään.

1) - "SUVAITSEVAISTO"

"Mokuttajan", "ituhipin" ja "vihervasemmiston" lisäksi yksi nettinatsien suosikkitermeistä, joskin toki nyt jo hieman poissa muodista. Tarkoittaa kaikkia, aivan kaikkia, jotka eivät vihaa homoja, neekereitä, hiekkaneekereitä, naisia, tai mikä nyt sattuikaan olemaan päivän kuuma vähemmistö. Suvaitsevaisto kehtaa vaatia, että muutkin kohtelisivat ihmisiä ensisijaisesti ihmisinä pelottavien vähemmistöryhmän edustajien sijaan. Suvaitsevaisto pitää yllä maailmanlaajuista salaliittoa, jonka tarkoitus on sotkea tämän pallomme meno ihan totaalisesti, synnyttää islamilainen maailmanvalta, jossa kivitetään naisia hengiltä, kaikki ovat homoja eikä kukaan puhu suomea. Suvaitsevaisto on vihollinen.

2) - "SUVAITSEMATON"

Tässä: Ei ole samaa mieltä hommalaisten etc. kanssa aivan kaikesta vaan erehtyy jopa kritisoimaan näitä. Nettinatsit ja uusfascistit ovat kyllä kärkkäitä haukkumaan ja syyttämään "vihervasemmistoa" kaikista yhteiskunnan ongelmista ja suunnattomasta pahuudesta. Ihminen, joka kritisoi persuja tai, luoja paratkoon, persujen äänestäjiä, on kuitenkin fasisti, demokratian vastainen, sananvapautta loukkaava ja suuri saatana noin ylipäätään. Tällainen marttyyrinviitta painaa varmaan aika paljon. Ei ihmekään, että oikeistokonservatiivi on kiukkuinen, päätä luultavasti särkee pahasti.

3) - "SUVAITA"

Niellä purematta, kompata, olla samaa mieltä, kannattaa.

4) - "SUVAITSEMATTOMUUS"

Irrationaalinen viha, joka kohdistuu milloin mihinkin vähemmistöön (tai enemmistöön), jonka nettinatsi, internetfascisti, uusklovnisti tai oikeistokonservatiivinpoikanen kokee itselleen uhaksi tai muuten vaan hurjan pelottavaksi. "Suvaitsemattomuus" koitetaan usein perustaa ns. järkiargumentteihin, mutta todellisuudessa taustalla piilee yleensä alitajuinen tuntemattoman pelko. Tämä pelko on sinänsä ihmiselle luonnollinen ominaisuus, joka liittynee reviirikamppailuun ja muuhun sellaiseen primitiiviseen säätöön, mutta nykymaailmassa sitä toivoisi, että tämän(kin)kaltainen barbarismi osattaisiin vähintään itsessä tunnistaa ja käsitellä järkevästi typerän panikoinnin sijaan.


Mikä on oma suhteeni suvaitsevaisuuteen? En pidä koko sanasta. On asioita, joita ei tule suvaita, nyt eikä tulevaisuudessa. Ahdasmielisyyttä, pelkoa ja vihaa on toki ymmärrettävä ja kanssaihmisiä autettava pääsemään niistä yli kaikin keinoin. Missään nimessä ei tule kuitenkaan minkään suvaitsevaisuuden nimissä kuvitella, että olisi ok syrjiä tai haluta syrjiä ihmisiä sellaisten ominaisuuksien perusteella, jotka eivät millään tavoin vaikuta toisten ihmisten mahdollisuuksiin ja onnistumisiin tässä maailmassa. Ihmisten lähtökohtaisen samanarvoisuuden tulee olla kaiken moraalin ja lainsäädännön pohjana. Vain se, millä tavalla kohtelemme toisiamme, saa vaikuttaa siihen, miten kohtelemme toisiamme.
Ainoa syy advokoida sellaisten ihmisten eriarvoisuutta, jotka eivät mitenkään toiminnallaan tai olemassaolollaan vahingoita toisia, on halu säilyttää maskuliininen, valkoinen, heteroseksuaalinen hegemonia nyt ja aina. Onko tämä se, mitä haluat? Onko tämä se tulevaisuus, johon pyrit? Kysympä vaan. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Heikki Kosalainen

Oletko alkuperäiseltä sukupuoleltasi mies?

S S

Meinaatko naimisiin Sade Kondelinin kanssa, vai miksi kyselet tuollaisia. Lukeehan tuossa profiilissakin "mies".

Käyttäjän sadek kuva
Sade Kondelin

Olen. Syntymätodistukseen ja passiin vain kirjattiin erehdyksessä N.

Toimituksen poiminnat