Nuoren vihaisen miehen mietteitä

Ei kantsis olla homo

Aamuposti uutisoi Riihimäen sateenkaarimessua häirinneestä mielenosoituksesta. Jutun mukaan "mielenosoittajat kantoivat plakaattia, jossa he Raamattuun viitaten antoivat tukensa sille, että seksisuhteessa olevat saman sukupuolen edustajat saisi jopa tappaa". Lehden paperiversiosta käy ilmi, että poliisit oli kutsuttu paikalle, mutta mielenosoittajien harjoittama kiihottaminen kansanryhmää vastaan ei ollut kiinnostanut näitä, koska mielenosoittajat olivat olleet rauhallisia. Sori vaan mutta mitä helvettiä, Riksun poliisi?!

 

Yksi tapa mitata sitä, miten hyvin tasa-arvon periaatteet jonkun vähemmistöryhmän kohdalla toteutuvat, on tarkastella sitä, miten vakavasti poliisi ja oikeuslaitos suhtautuvat ryhmään tai sen yksittäisiin edustajiin kohdistuviin rikoksiin. Suomessa valkoiset, heteroseksuaaliset oman elämänsä internetvaikuttajat itkevät keskustelupalstoilla, kuinka homoja vaan hyysätään ja heteromies on uhanalainen eläin. Tämä Riihimäen tapaus ja Pride-kaasuiskun tehneiden terroristien saama naurettavan kevyt tuomio kertovat karun totuuden siitä, että täälläkään ei kantsis olla homo.

 

Nyt jumalauta poliisit, tuomioistuimet ja päättäjät, ryhdistäytykää! Tuuli puhaltaa siihen suuntaan, että vähemmistöihin kohdistuva väkivallan uhka vaan kasvaa, ellei oikeesti näytetä, ettei se ole missään nimessä hyväksyttyä. Eihän ole?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän sadek kuva
Sade Kondelin

Mieltä saa toki osoittaa mut ei saa kiihottaa väkivaltaan. Mitä tappokehotusten heiluttelu must aika selkeesti on.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Kun katsoo kuka Suomen sisäministerinä on niin onko vaikeaa kuvitella miksi Poliisit eivät halua "pamputtaa" raamatun siteeraamisesta?

Jari Niemi

Räsänen on umpisurkea ministeri. On muuten osittain Perussuomalaisten syytä, että tuollainen oli pakko ottaa hallitukseen mukaan. Sen sijaan Räsäselle ei olisi tarvinnut antaa painavaa sisäministerinsalkkua. Vaan joku sellainen, jossa Räsänen pystyy aiheuttamaan vain minimivahingot. Ja tästä mokasta syytän nykyisiä hallituspuolueita.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Jep, ongelma onkin juuri siinä, että kyseinen vihapuhe löytyy erään maailmanlaajuisen uskonnon pyhästä kirjasta. Eiväthän muslimitkaan saa syytteitä vihapuheesta, vaikka pyhä kirjansa ja imaamiensa puheet ovat täynnä kiihottamista vaikka kuinka montaa kansanryhmää vastaan.

Nykynen lakimme on tarkoitettu estämään vain uusien ryhmien harjoittama kiihotus kansanryhmää vastaan. Jos kiihotus on jatkunut parituhatta vuotta, niin sitten se on ihan OK.

Petri Levola

Kun väkivallalla uhkailu sallitaan, ei olla enää kaukana tekoihin siirtymisestä. Omassa lähipiirissäni sokaistuu sille tosiasialle että on olemassa ihmisiä jotka oikeasti haluavat pahaa kuvitteellisesta "normista" poikkeaville. Ainoa turva on lainsäädäntö ja sen vartijat, joten on erittäin huolestuttavaa kun väkivaltaan tai sen uhkaan suhtaudutaan näin lepsusti.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Ei lopullisella ratkaisulla uhoaminen uskonnollisten äärijärjestöjen taholta ole mitään uutta. Laki taitaa puhua joukkotuhonnasta.

Kyllä he tarkoittavat juuri sitä, mitä noissa kylteissään sanovat. Siksi uskonnolliseen kaapuun verhottua väkivaltaa ja sillä uhkailua tulee vastustaa kaikkialla.

Markku Toivonen

Muistaakseni 1990-luvun puolivälissä samaa retoriikkaa Raamattua siteeraten ("ovat kuoleman ansainneet") käyttivät myös KD:n johtohahmot ja kinkydemokraattien ympärillä liehakoineet wannabe puuhamiehet ja -naiset. Ei siinä mielessä mitään uutta. Kristittyä lähimmäisenrakkautta.

panutaneli kuusi

Vaikeaa uskoa tuollaista.Meille kristillisdemokraateille elämän pyhyys on aina ollut hyvin tärkeää.Aion kuitenkin varmistaa asian ja vakuutan että ne puoluetoverini jotka tälläistä puhuvat saavat kuulla kunniansa vaikka se olisi viimeinen tekoni.Jos joku tietää näiden kyseisten henkilöiden nimet niin kertokaa ihmeessä jotta voin soittaa heille suoraan

Markku Toivonen

No kaivapa esiin vaikkapa Helsingin Sanomat 13.3.1996.

Käyttäjän anukatariina2 kuva
Anukatariina Solonen

Toimi Kankaanniemi sanoi mm. tällaista 1996:

”Mielestäni pitäisi perustaa komitea, joka tutkii missä on Suomen lainsäädännössä poikettu Raamatun sanasta. Sitten pitäisi aina muuttaa lakia
niin, että päästäisiin lähemmäs Raamattua ja Jumalan sanaa.”

Tässä siis puhutaan puhtaan farisealaisesti Raamatun sanasta, ei sen hengestä. Tästä asiastahan jopa Jeesuksen kerrotaan olleen eri mieltä.

Voisi syntyä aika mielenkiintoinen lainsäädäntö kangas- ja siemenlaaduista, tyttären myymisestä orjaksi, pappien rillikielloista ja erilaisista kivitysperusteista. Saattaisivat jopa sharia-fanaatikot olla sille kateellisia.

Rauni Viren

En kyllä ymmärrä teitä kristittyjä.

Jari Niemi

Sairaista ilmiöistä täytyy pyrkiä aina löytämään se valoisa puolikin. Tällaiset välikohtaukset nimittäin ajavat lopultakin seksuaalivähemmistöjen asiaa. Eiköhän tasa-arvoisen avioliittolain kannatus kansan keskuudessa noussut tämänkin seurauksena jälleen ainakin hieman.

Pekka Liimatainen

Epäilen vahvasti että plakaateissa olisi puhuttu mistään tappamisesta.
Luulenpa että tämä sitaatti on juuri sitä "uutisointia" jota on totuttu nimenomaan vihreiltä ja vasemmistolta kuulemaan.

Eli siis puhutaan muunnettua totuutta.

Käyttäjän sadek kuva
Sade Kondelin

Ymmärtääkseni kylteissä oli raamatunlause, jonka mukaan "miehen kanssa makaavat miehet" on surmattava.

Käyttäjän StacyPullasorsa kuva
Stacy Siivonen

Tässä näyttäisi olevan: http://ranneliike.net/teema/riihimaella-mielenosoi...

Eniten ihmetyttää se, että kyseinen tyyppi taitaa olla junassa. Mitenkä VR suhtautuu mielenosoituksiin junassa.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Miksi leimata poliittisesti sateenkaarikansaa. Meissä on taatusti kaikkien puolueiden äänestäjiä ja moninainen määrä kunnanvaltuutettuja, puhumattakaan vaaleissa ehdolla olleista. Muun muassa kokoomuksen riveistä löytyy niin homoja, lesboja kuin transihmisiä.

Sitä paitsi taisipa ministeri Stubb olla ensimmäinen aviolittolakialoitteen allekirjoittaja. Ja ministeri Wallinin tekemä työ oli suuri apu, kun me transvestiitit pääsimme vapaiksi tautiluokituksesta.

Jouni Haimi

Pekka Liimatainne:

Eipä tuo olisi ensimmäinenn kerta kun homot ja pro homot liiottelisivat kuten ehkä tässäkin blogissa saattaa olla kysymys.....

mutta eipä tuo sinänsä ole uutta että nuoedellä mainitut jostain syystä liiottelevat noita asioita otetaanpa esmerkiksi tuo pajari räsäsen kirjoitus täälä eli tuokirjoitus kaappihomoudesta ja homokammosta.

Kommentiosiossa pajari räsänen alkaa viemään tuota juttua siihen suuntaan että vaalien jäkeen kun tulos oli kääntynyt niinistön voitoksi niin jossainpäin hhelsinkiä olisi muka suuremassa mittakaavassa ruvettu pieksämään homoja. Sanotaan nyt näi8n että mikään seikka ei oikein tuo tuota pajarin väitettä eli kysymys kuuluu mihin tuo väite sitten perustuu ja mitä hyötyä mahdolisesti hhäntuolla kenties valehtelulla tavoitteli

http://pajari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/97020-homok...

etsikääpä tuolta ne pajarin väitteet kommenttiosioasta.

Käyttäjän Pajari kuva
Pajari Räsänen

Jouni Haimi: katsoit sitten tarpeelliseksi tulla vielä tänne, muutaman kuukauden ajan asiaa hampaankolossa haudottuasi, väittämään että valehtelen. Asia taitaa olla toisin päin. Säästän nyt lukijoilta(si) hakemisen vaivan ja kopioin tähän asiaa koskevan kommenttini:

"Vaalisunnuntain iltana homonhakkaajat kuulemma oikein aktivoituivat kaupungilla, ilmeisesti juhlivat 'homosivarin' jäämistä kakkoseksi vaaleissa."

Kysyttyäsi "No monta homoa sai turpaan?" vastasin seuraavasti:

"Jouni Haimi: Tarkoittanet kysyä 'montako?' tai pikemminkin 'kuinka moni homo?' En tiedä: käytin sanaa 'kuulemma', viitaten siihen että olen kuulopuheen varassa näiden nimenomaisten tapausten suhteen. Toisen käden tietoja. En kuitenkaan näe syytä epäillä kuulemaani. Yksikin tapaus on sitä paitsi liikaa. Yksikin uhkailu tai kadulla homottelu on liikaa, yksikin 'hintit uuniin' -tyyppinen nettikirjoitus on liikaa."

En valehdellut, vaan kerroin mitä olin ystävältäni kuullut. Sen sijaan minun on nyt valitettavasti todettava sinun valehtelevan väittäessäsi minun muka ryhtyneen "viemään tuota juttua siihen suuntaan että vaalien jäkeen kun tulos oli kääntynyt niinistön voitoksi niin jossainpäin hhelsinkiä olisi muka suuremassa mittakaavassa ruvettu pieksämään homoja". Yllä olevista kommenteista voi lukea sanasta sanaan, mitä kirjoitin. En "väittänyt" vaan sanoin "kuulemma", enkä puhunut "suuremmasta mittakaavasta" mitään. Minä en sitä paitsi hyötyisi valehtelusta mitenkään, toisin kuin vihjaat.

Markku Toivonen

Kyllä nuo siteeraukset ovat suoraan Raamatusta. Jos mielenosoittajat olisivat lainanneet Koraania, olisivat asiaa paheksuneet sitten ilmeisesti myös muut kuin vihervasemmisto, perussuomalaiset etunenässä.

Pekka Liimatainen

Joo, kommenteistä päätellen mielenosoittajilla ei siis ollutkaan mitään surmaamisaikeita.
Eiköhän raamattua saa edelleen siteerata, vai ollaanko jo tultu siihen että "suvaitsevaiset" alkavat vaatimaan määrättyjen kohtien poistamista kyseisestä kirjasta?
Enpä kyllä ihmettelisi, tottakai homoja häiritsee se että Jumala tuomitsee heidän taipumuksensa.

Poistetaan siis kyseiset kohdat raamatusta, sillähän siitä pääsee..;-)

Käyttäjän sadek kuva
Sade Kondelin

Mä en ainakaan ole millään lailla suvaitsevainen.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Luepa Uutta Testamenttia, niin voit todeta, että surmaamista ei sallita.

j.olavi heikkinen

hengellinen väkivalta :

http://www.kotimaa24.fi/blogit/article/?bid=351&id...

kyllä tuo mielenosoitus selvästi on uhkaavaa ja syyllistävää luonteeltaan.

Jouni Haimi

Niin heikkinen et kai nyt luule että vain homoilla olisi oikeusilmaista mielipiteitään.kylläse on kaikilla.

j.olavi heikkinen

totta sinänsä, mielipiteenvapaus on tärkeä itseisarvoltaankin.

hengellisyys on kuitenkin näin pakanankin tietäen syväpersoonaan ulottuva piirre, joten uskossa elävien tai hengellisyyttä tuntevien homoseksuaalien UHKAILU tai SYYLLISTÄMINEN epäsuorasti, mutta asiayhteydessään ilmeisesti, on selvästikin hengellistä väkivaltaa, mikä voi täyttää rikoslain 21 luvun 5 § mukaisesti pahoinpitelyn tunnusmerkistön :

"Joka tekee toiselle ruumiillista väkivaltaa taikka tällaista väkivaltaa tekemättä vahingoittaa toisen terveyttä, aiheuttaa toiselle kipua tai saattaa toisen tiedottomaan tai muuhun vastaavaan tilaan, on tuomittava pahoinpitelystä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi. Yritys on rangaistava."

j.olavi heikkinen

minusta tuo edelle kirjoittamani pätee noinkin päin. vaikka olenkin ateisti, niin olen näin vanhemmiten ainakin alkanut suhtautua vakaumuksellisiin ihmisiin enemmän pieteetillä.

suora tai ilmeinen henkinen uhkailu, syyllisyydentunnon nostatus tvs. voi olla rikos ihan rikosoikeuden professorinkin mielestä.

Jouni Haimi
Käyttäjän anukatariina2 kuva
Anukatariina Solonen

On koko lailla eri asia ilmaista mielipide siitä, että oma elämäntapa on mielestään oikeutettua kuin siitä, että toisen elämäntavan takia hänen on kuoltava. Tämäntapainen julistus on toisiin henkilöihin kohdistuvaa halvennusta ja osin myös heitä vastaan kiihottavaksikin tulkittavaa. Tämän takia voidaan vahvasti epäillä, onko se edes ilmaisuvapauden loppuun asti suojaamaa.

Kaiken kaikkiaan ahdasmielisten ihmisten yleisesti käyttämä argumentti, että vapaamieliset ovat suvaitsemattomia, koska eivät suvaitse näitä ahdinkoihmisiä, perustuu tahattomaan tai tahalliseen väärinymmärrykseen. Suvaitsevaisuus näet kohdistuu lähtökohtaisesti kunkin ihmisen oikeuteen olla sitä mieltä, mitä tahansa se sattuukin olemaan. Jos se mielipide/toimintatapa taas pyrkii rajoittamaan muiden elämää olennaisella tavalla, sitä ei pidä suvaita. Esimerkiksi yritys uskonnon kieltämiseen olisi vastaavan kaltainen yritys kuin nyt valloillaan riehuva homovastainen propagointi.

Nimimerkki "Suvaitsemattomuutta kohtaan suvaitsematon"

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Minua kieltämättä ihmetyttää joidenkin ryhmien suunnaton kiinnostus toisten aikuisten ihmisten seksuaalisiin taipumuksiin. Yksilötasolla on jos minkäkinlaista juoruilua ja vähänkin erikoisempiin mieltymyksiin suhtaudutaan toisinaan ikäänkuin koko ihmisestä olisi ollut kuva valheellinen koko sen ajan kun on hänet tuntenut. Mikäli asenteet vapautuisivat tässä asiassa niin toisten ihmisarvoa, yksilöllisyyttä kuin itsemäärämisoikeudenkin kunnioittamiseen sillä tasolla kuin millä sen olettaisi aikuisten ihmisten kesken normaalisti olevan, olisi yhteiskuntammekin varmasti terveempi. Ajatukseni ei ole uusi tai omani, samansuuntaisia pohdiskeli myös aikoinaan William Reich jota pidän siinä valossa mitä olen teorioihinsa tutustunut, äärimmäisen nerokkaana ja tarkkanäköisenä miehenä, kuten oppi-isäänsä Sigmund Freudiakin.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Raamatussahan sanotaan paljon, mutta rakkauden sanoma on unohtunut täysin niiltä, jotka hakkaavat Raamatulla päähän.

panutaneli kuusi

Minulle on ainakin kristittynä ja kristillisdemokraattina selvää että tappaminen on väärin ja elämä on pyhää.Kuolemanrangaistusta en voi hyväksyä koskaan enkä kenellekään!Olen ttavannut tasanyhden ihmisen joka piti homojen tappamista oikeana ja hänkin oli ateisti.

Tiedän kyllä että on ihmisiä jotka eivät usko homojen voivan pelastua,mutta itse olen eri mieltä vaikka pidänkin homoseksuaalisia tekoja syntinä.hminen pelastuu yksin uskosta yksin armosta.

Kirkon liberaaleissa ei varsinaisesti ole vikana homoseksuaalisten tekojen hyväksyminen vaan se että he haluavat korvata Jumalan käskyt ihmisten säännöillä eli ovat sekularisteja.Eivät tietenkään kaikki.Jokainen homo saa taatusti syntinsä anteeksi mutta joka kieltää Jumalan sanan moraalisen auktoriteetin ei saa ikinä anteeksi vaan on syypää ikuisen syntisen ja hänen paikkansa on tuli.Kaikki seksuaalisynnit annetaan anteeksi mutta sekularismia ei.ps puhun ensimmäistä virkettä ehkä lukuunottamatta omissa nimissäni koska puolue ei ota uskonasioihin kantaa

Käyttäjän anukatariina2 kuva
Anukatariina Solonen

Jo sekä Jeesuksen sanomasta että Paavalin teksteistä näkyy selvästi se, että noihinkin aikoihin haluttin kristinuskossa tulkita ja soveltaa vanhan testamentin oppeja sen ajan uusiin olosuhteisiin. Jeesus kapinoi tarkoituksellisesti esim. tiukkoja sapattisääntöjä vastaan ja Paavali tiivisti koko uskon rakkauden kaksoiskäskyyn.

Paavalin fariseustausta sai hänet viittaamaan homoseksuaalisuuden kaltaisen tilan tuomitsemiseen sivulauseessa lukemattomien muiden PAKANOIDEN tekemisten joukossa. Hän muuten haukkui jossain vaiheessa myös pakanoita temppelien rakentamisesta ja kuvien palvonnasta - miten lie tätä ajatusta noudatettu suurissa maailmankirkoissa....

Ville Villéy

jos esim.kaikki(edes puolet)messulaisista tekisi valituksia(käyttäen termiä 'kiihotus kansanryhmään vastaan')poliiseille, eduskuntaan, oikeusasiamiehiin&&... niin ehkä sitten asiat ei "jumittais" tällä tapaa. Hienoo kyllä että netissä(jopa USblogeissa)pidetään tältä puolelta meteliä, mutta EHKÄ meteliä pitäisi suunnata ylöskinpäin(päättäjille jne.) enemmän kuin vain ympärille.

Toimituksen poiminnat